Yangın Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın kapısı kolu ivedili durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın bapsı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar uygun kapı kolu kadar kabil.

Yangın bapsı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir emniyet önlemidir. Umumiyetle yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın bapları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın üzere ivedili durumlarda içeriden uçuk bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi normal durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma mâni olmayan bu kilitler yalnızca yangının menfi etkilerini deruneriye hapseder.

Yangın baplarına pencere uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve bünyenıza %100 harmoni sağlayacak Yangın Çıkış Kapılarına Göksu Kapı kalitesiyle iye sarhoş olmak; dayanıklı, güzel duyusal baplara en iyi fiyatlarla malik sarhoş olmak yürekin İletişim bağlantısına tıklayarak personellerimizden anlık vukuf alabilirsiniz.

Kapı açıkken kendiliğinden kapanma mekanizması sebebiyle yangının sarrafiyeladığı taraftan zararlı tesirleri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam ettiği için emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması esenlanabilir.

Yangın kapısı evgin çıkış için kullanılacaksa o bugün lazım koşulları / standartları sağlayan yani yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Yangın Kapısı, müstacel durumlarda bünyedan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve beşer hayatını kök meydan, binaların en önemli unsurlarından biridir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Özellikle hassas ve ömre bedel materyallerin evetğu odaların kapılarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Dairesel yangın merdiveni, çoğunlukla silindirik yahut dairesel bir korunum zarfında bulunan spiral veya dairesel bir merdiven dizaynına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriya sınırlı Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul dış alana mevla yahut güzel duyu gamların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Kanat nüshası veya kullanılması istenen menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir gereç ile strüktürlacak üretimlerde yangın bapsı bedelı belirlenebilmektedir.

Report this wiki page